RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Рада ухвалила ще одне рішення щодо мобілізації: кому дозволять відстрочку

У понеділок, 18 липня, список українців, які не підлягають мобілізації, було розширено - окрім громадян, чиї родичі загинули під час війни з Росією, не призиватимуть також науковців та педагогів.

Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко у Telegram-каналі.

Зазначається, що у першому читанні Верховною Радою було ухвалено законопроект № 7352.

"Рада проголосувала за відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації для наукових, науково-педагогічних і педагогічних працівників незалежно від наявності в них вченого звання або наукового ступеня", - йдеться у повідомленні.

Згідно законопроекту, право на відстрочку матимуть педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, які працевлаштовані за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Гончаренко зазначив, що за основу проголосувало 318 народних обранців, після другого читання документ буде передано на підпис Володимиру Зеленському.

Нагадаємо, окрім цього, Рада підтримала в першому читанні законопроект № 7481 про розширення переліку людей, які не підлягають призову під час мобілізації. Ідеться про жінок і чоловіків, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний або неповнорідний) брат чи сестра) загинули або зникли безвісти під час війни.

Раніше ми писали, як підтвердити у військкоматі відстрочку від мобілізації за сімейними обставинами.