RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Відстрочка за сімейними обставинами: як підтвердити у військкоматі

Через повномасштабну війну з російськими окупантами в Україні щонайменше до 23 серпня триває загальна мобілізація. Військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від армії за сімейними обставинами, але для цього необхідно прийти до військкомату.

Про це розповів комісар Харківського територіального центру комплектації та соцпідтримки Володимир Арап, пише "Суспільне".

За його словами, згідно зі статтею 23 закону право на відстрочку мають військовозобов'язані, які, наприклад, самостійно виховують дитину, мають трьох або більше неповнолітніх дітей або інваліда на утриманні.

Щоб отримати звільнення від призову, таким людям треба з'явитися до військкомату з відповідними документами: свідоцтва про народження дітей або посвідчення інваліда. На їх підставі в особистій справі військовозобов'язаного зроблять спеціальну позначку. Після цього починає діяти право про відстрочку.

"Якщо йде війна, ми маємо розуміти - ти або маєш служити в армії, або працювати на благо держави, або займатися волонтерством. А не стояти поруч і дивитися, як інші воюють", - зазначив Арап.

Раніше "Апостроф" розповідав, хто з військовозобов'язаних чоловіків має право на відстрочку від призову.