RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Як боротися з бур'янами на грядках з морквою: народний чудо-засіб

Щоб виростити велику, соковиту і хрумку моркву, необхідно не тільки вміти правильно удобрювати коренеплід, але й регулярно боротися з бур'янами, які люблять "атакувати" овочі на грядках.

Про найпопулярніші народні методи боротьби з небажаними гостями на грядках з морквою розповідає "Апостроф" із посиланням на "Факти".

Так, з бур'янами на городі можна боротися за допомогою чистого керосину - ним можна обприскувати грядки тоді, коли сходи ще не з'явилися або з'явилося 1-2 листочки морквяного бадилля, а бур'ян уже росте на грядці.

За рахунок того, що на момент обробки бур'яни значно більше за розміром, ніж сходи моркви, їх листя і стебла стануть своєрідним прикриттям для молодих рослин від прямого впливу на них керосину, а сам бур'ян буде знищений. Витрата бензину на 1 кв. м поверхні становить 100 г. Приблизно через два тижні таку процедуру можна повторити, і все літо бур'яни не зростатимуть, а відмінний урожай моркви забезпечений.

Ще одним перевіреним методом є розбризкування оцту строго на листя та стебла бур'янів за допомогою пульверизатора – таким чином можна знищити молоді бур'яни до їх цвітіння та формування насіння. Для приготування гербіциду необхідно розвести в літрі гарячої води 5 столових ложок оцту та 2 столові ложки кухонної солі. Проводити обробку потрібно акуратно, не допускаючи потрапляння розчину на овочеві культури. При роботі з оцтом потрібно дотримуватися тих самих заходів безпеки, що і з отрутохімікатами".

Крім того, ефективним є використання спирту – його необхідно розчинити у воді у пропорції 1:10 та обробити ґрунт, уникаючи попадання на корисні рослини.

Раніше ми писали, як правильно поливати моркву.