Багато дачників експериментують з сортами, методом посіву, підготовкою ґрунту при вирощуванні моркви - це необхідно для того, щоб виростити солодку, соковиту і красиву моркву.

Про це повідомляє "БелНовости".

Наприклад, для щільного глинистого ґрунту підбирають сорти з коротким коренеплодом – до 18 сантиметрів. У той же час, для легких і родючих ґрунтів сорти підбирають коренеплоди до 20 сантиметрів і більше.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Моркви для ефективного зростання будуть потрібні азот, калій і фосфор. У цьому плані ідеальним варіантом є попел, оскільки в ній містяться корисні елементи. Однак багато городників уникають золи, оскільки зола зміщує реакцію ґрунту у бік лужної, що не до вподоби моркви.

Для приготування береться 10 л води, 1 літр золи та 1 ст. л. сечовини. Усі компоненти перемішуються до розчинення сечовини. Такого розчину знадобиться 5 л на 1 кв. м. Грядку попередньо слід полити або проводити підживлення після дощу.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Раніше "Апостроф" розповідав,що можна посадити на городі наприкінці червня. До холодів ще встигнуть дати врожай посаджені зараз кабачки, квасоля, і не тільки.