RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Такою морквою можна буде пишатися: як виростити великі та солодкі коренеплоди

Багато дачників експериментують з сортами, методом посіву, підготовкою ґрунту при вирощуванні моркви - це необхідно для того, щоб виростити солодку, соковиту і красиву моркву.

Про це повідомляє "БелНовости".

Наприклад, для щільного глинистого ґрунту підбирають сорти з коротким коренеплодом – до 18 сантиметрів. У той же час, для легких і родючих ґрунтів сорти підбирають коренеплоди до 20 сантиметрів і більше.

Моркви для ефективного зростання будуть потрібні азот, калій і фосфор. У цьому плані ідеальним варіантом є попел, оскільки в ній містяться корисні елементи. Однак багато городників уникають золи, оскільки зола зміщує реакцію ґрунту у бік лужної, що не до вподоби моркви.

Для приготування береться 10 л води, 1 літр золи та 1 ст. л. сечовини. Усі компоненти перемішуються до розчинення сечовини. Такого розчину знадобиться 5 л на 1 кв. м. Грядку попередньо слід полити або проводити підживлення після дощу.

Раніше "Апостроф" розповідав,що можна посадити на городі наприкінці червня. До холодів ще встигнуть дати врожай посаджені зараз кабачки, квасоля, і не тільки.