RU  UA

Не встигаємо включати тривогу: як живе прифронтовий Нікополь

Місто Нікополь Дніпропетровської області вже котру добу піддається масованим обстрілам з боку росіян, особливо у нічний час. Через швидке подолання ракетами відстані до цілей у місті навіть не завжди встигають вмикати повітряну тривогу.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

"Обстріли здійснюються за допомогою реактивних систем залпового вогню, це "Град". З моменту пуску до того, як ракета тут знайде ціль, проходить 10 секунд. Це дуже короткий час, за який люди не встигають зреагувати відповідно. Ми не завжди навіть встигаємо увімкнути повітряну тривогу. Враховуючи, що це відбувається вночі, то люди сплять і просинаються вже від вибухів", - пояснив Євтушенко.

За словами чиновника, Нікополь міг зацікавити окупантів деякими об'єктами інфраструктури. Утім їхній наступ захлинувся, і вони почали нищити місто.

"Вони, напевно, мали надію зайти сюди і взяти цю інфраструктуру цілою. Тут є такі, скажімо, об'єкти, які б їх могли зацікавити, мабуть. Зараз, уже розуміючи, що вони сюди не зайдуть, і що наступ російської армії захлинувся, і ми перейшли від навали до позиційних боїв – а далі, сподіваємося, почнеться контрнаступ, і ми почнемо звільняти нашу землю... Вони розуміють, що вже не зайдуть сюди, і починають просто ламати цю інфраструктуру", - резюмував голова РВА.