RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Психопат із "темною тріадою": психіатр назвав головний метод поведінки Путіна

Президент Росії Володимир Путін має важкі психічні відхилення - психопатію та нарцисичний розлад особистості. Такі люди добре зчитують чужі емоції та користуються цим.

Таку думку висловив американський психіатр та професор Каліфорнійського університету Джеймс Феллон, який спеціалізується на психопатичних розладах особистості, пише The Insider.

Заглядати в голову іншим людям — основа існування для психопата. Він користується слабкістю людини, щоб у потрібний момент завдати удару.

"Ключовий метод Путіна - не дати своїм супротивникам зміцніти. Завдати удару в момент їхньої найбільшої слабкості. Самодисциплінованим психопатам вистачає терпіння вичікувати місяці, роки, хоч 10 років, поки їхня жертва не виявить уразливість", - зазначив психіатр.

Він наголосив, що глава Кремля має всі якості, за якими можна віднести його не лише до психопатів, а й до злоякісних нарцисів.

"Є в ньому і риси садиста, судячи з недавньої поведінки. Невідомо, наскільки виражені, але цього достатньо, щоб помістити його в "темну тріаду". Гірше просто не буває. Однак рівень інтелекту дозволяє здаватися нормальним", - пояснив Феллон.

Зазначимо, темна тріада в психології є групою, що включає три особистісні риси: нарцисизм, макіавелізм і психопатію. Визначення "темна" говорить про зловмисні, негативні для навколишніх особливостей даних рис.

При цьому, нарцисизм характеризується грандіозністю, гордістю, самозакоханістю та відсутністю емпатії. Своєю чергою макіавелізм включає маніпуляцію та експлуатацію інших, цинічну зневагу моральністю, зосередження на власних інтересах та брехливість. Психопатія ж відрізняється асоціальною поведінкою, імпульсивністю, егоїзмом, безсердечністю та нещадністю. Всі ці якості перетворюють Путіна на вкрай небезпечну людину.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в мережі активно обговорюють дивний зовнішній вигляд Путіна, який прибув 19 липня до Ірану для переговорів зі своїм іранським та турецьким колегами Ебрахімом Раїсі та Реджепом Тайіпом Ердоганом.