RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Соціопат чи психопат? Американський психіатр поставив Путіну діагноз і назвав головний "дар"

Президент Росії Володимир Путін, який нещодавно вибухнув новими погрозами у бік України, має важкі психічні відхилення - психопатію та нарцисичний розлад особистості.

Таку думку висловив американський психіатр та професор Каліфорнійського університету Джеймс Феллон, який спеціалізується на психопатичних розладах особистості, пише The Insider.

Він зазначив, що вже кілька років стежить за діями Путіна, намагаючись вивчити і відтворити хід його думок щодо прийнятих рішень. Крім того, професор спілкувався з колишніми главами України, а також представниками керівництва Росії, Чечні, Білорусі та Німеччини та вивчив усе, що вдалося знайти про виховання та становлення Путіна.

"Не можна просто побачити когось по телевізору і сказати "це психопат". Але, на мій погляд, у Путіна дійсно були важливі передумови для розвитку так званих розладів особи кластера B - найнебезпечніших, включаючи психопатію та нарцисичний розлад особистості", - зазначив психіатр.

Феллон уточнив, що використовує визначення психопатії, запропоноване американським психіатром Херві Клеклі. Він описав психопата як людину, яка виглядає нормальною і робить все для підтримки цієї ілюзії, але якщо дивитися в корінь, усіх психопатів відрізняє низька емоційна емпатія. Вони маніпулятори, егоїсти, агресори, які до певного часу здаються безстрашними, не відчувають жалю, каяття чи провини. Такі люди виявляють черствість і ставлять себе над усіма.

Психопати діляться на первинних та вторинних. У них схожа токсична поведінка, але причини та біологічне підґрунтя двох цих психіатричних розладів відрізняються. Особистість первинного психопата закладається у віці від народження до двох-трьох років. Вторинний психопат (він же соціопат) має слабшу генетичну схильність до цього розладу, і зміни, викликані емоційним, фізичним, сексуальним насильством або цькуванням, для нього частково оборотні.

Крім того, соціопат розуміє аморальність своїх вчинків, але не може зупинитися, а психопат переконаний, що чинить правильно і вірить у свою правоту. Це невід'ємна риса особистості первинного психопата: він ніколи не сумнівається, що чинить як слід. Саме цього типу психопатів Феллон і відносить Путіна.

Психопати завжди шукають у своїх жертвах слабкості. Вони майстерно вгадують думки людини чи групи людей, яких обрали об'єктом своєї агресії. Як будь-якого агресора, їх провокує слабкість. На тлі своєї нездатності відчувати емоції, такі люди добре зчитують почуття та мотиви інших людей. Ці знання психопати використовують для маніпуляцій своїми жертвами.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в мережі активно обговорюють дивний зовнішній вигляд Путіна, який прибув 19 липня до Ірану для переговорів зі своїм іранським та турецьким колегами Ебрахімом Раїсі та Реджепом Тайіпом Ердоганом.