RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Міноборони сказали, скільки HIMARS потрібно для ефективної оборони та контрнаступу ЗСУ

Аби ефективно тримати оборону у війні з російськими окупантами, Україна потребує близько 50 американських реактивних артилерійських систем HIMARS, а щоб здійснювати контрнаступ - таких ракетних комплексів потрібно близько ста.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на Atlantic Council.

"З огляду на те, що наша активна лінія фронту становить майже 2,5 тис. км — це як відстань між Варшавою та Барселоною, — для ефективного захисту нам потрібно близько 50 таких систем", — заявив він, говорячи про ракетно-артилерійські комплекси HIMARS та РСЗВ М270.

За його словами, українські бійці використовують ці системи як "хірургічний скальпель" і саме додаткові поставки допоможуть Україні порушити логістику РФ та уникнути тактики масованих атак з великими втратами.

Резніков додав, що для ефективного контрнаступу знадобиться близько 100 пускових установок HIMARS, а також додаткові БТР, БМП та розвідувальні безпілотники.

"Ми вже звільнили понад 1000 малих міст і сіл, які спочатку були захоплені Росією, і маємо звільнити ще близько 2500. Ми показали, що це можливо і що Росію точно можна перемогти", - резюмував міністр оборони України.

Варто зазначити, що з початку 1996 року виготовлено 540 пускових установок HIMARS. Тобто міністр оборони розраховує на майже 20% цієї зброї.

Раніше ми писали, які головні відмінності між HIMARS та російськими РСЗВ.

Також "Апостроф повідомляв", що Білий дім цього тижня планує оголосити про новий пакет військової допомоги Україні, який включатиме додаткові реактивні системи залпового вогню HIMARS.