RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Чи є поблажки переселенцям під час мобілізації? У Генштабі дали доступну відповідь

Жителі Західних областей України бідкаються, буцімто з тих регіонів забирають більше чоловіків на війну, аніж з будь-яких інших, у той час, як переселенці просто відсиджуються. Однак це не так – жодних розпоряджень Генштабу не закликати переселенців із південного сходу немає і не може бути.

Про це "Апострофу" розповів начальник Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач.

За його словам, усе відбувається радше навпаки - у Генштабі активно закликають переселенців ставати на військовий облік.

"Такі громадяни, які підлягали мобілізації кожен на своїй території, в обов'язковому порядку мають стати на військовий облік за місцем фактичного перебування. І після цього вони так само, як і всі інші категорії громадян, можуть бути залучені через мобілізацію і надалі спрямовані у військові частини чи навчальні центри", - пояснив Горбач.

Він зазначив, що мобілізаційні плани формуються, власне, за кількістю врахованих військовозобов'язаних.

"При постановці мобілізаційного завдання обласними територіальними центрами комплектації та соціальної підтримки (ТЦК та СП) враховуються кількісні показники людських мобілізаційних ресурсів, які перебувають на обліку у ТЦК та СП", - додало джерело в Міноборони.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": У столиці сидять у барах – на заході нікому працювати на городі: що відбувається з мобілізацією по Україні