RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Величезні черги та "свинська" їжа: як окупанти повертають Мелітополь у реалії СРСР

Мелітополь перебуває під тимчасовою російською окупацією - місто відрізали від українських зв'язку, послуг і товарів. Тепер черги на отримання адмінпослуг сягають десятків метрів, ціни значно зросли, а продукти стали неякісними.

Про це повідомили в "РІА-Мелітополь".

Російські окупанти фотографують великі черги до адмінбудівель та видають це за нібито черги для отримання паспорта країни-терориста Росії. Насправді ж пенсіонери залишилися без коштів, тому що росіяни перетворили отримання українських пенсій на майже недосяжну мету. А для отримання російської потрібно чекати кілька місяців, вистояти 5 черг та надати купу документів.

Щодо якості товарів, які пропонують у місцевих магазинах, то ситуація невтішна. В умовах дефіциту та подорожчання містянам пропонують неїстівні продукти. Одна жінка показала, який бургер за 50 грн їй продали в магазині: замість відбивної кілька шматочків м'яса, шматок огірка та зіпсований лист салату.

Крім того, через занепад туристичної галузі та відсутність ринку збуту сільськогосподарчих товарів, 80% мелітопольців залишилися без роботи. Більшість людей заробляли сезонною роботою, а зараз немає туристів, щоб пропонувати свої послуги чи продати продукти.

Водночас товари, які везуть у Мелітополь із окупованого Криму, у 3-4 рази перевищують навіть київські ціни. Це стосується продуктів харчування та ліків.

"Комерційних аптек у місті не існує. Є якісь незрозумілі колабораційні структури, чотири-п'ять аптек на все місто. Ціни там у кілька разів вищі", - так описав ситуацію мер Мелітополя Іван Федоров в етері телемарафону.

Наразі всі ліки в лікарнях передаються волонтерами за сприяння офіційної влади.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти повністю заблокували Мелітополь.