RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

План проведення мобілізації: джерело розкрило деталі призову в різних регіонах

В Україні триває загальна мобілізація населення до лав Збройних сил України, при цьому, попри розповсюджену думку, черговості призову військовозобов'язаних, як такої, немає.

Про те, за яким принципом мобілізують людей в Україні "Апострофу" розповіло джерело в Міноборони.

Так, згідно із Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" саме Генштаб повинен розробляти мобілізаційні плани. Також він визначає черговість та обсяги призову військовозобов'язаних.

За інформацією джерела в Міноборони план проведення мобілізації людських та транспортних ресурсів на території конкретної області розробляється на основі вихідних даних та висновків щодо оцінки мобілізаційної обстановки.

"Вихідними даними для проведення планування є отримані від штабу оперативного командування наряди на комплектування особовим складом, а також дані можливостей місцевої економіки та наявності мобілізаційних ресурсів. Штабом оперативного командування враховується наявність мобілізаційних ресурсів у районах комплектації", - йдеться у повідомленні.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": У столиці сидять у барах – на заході нікому працювати на городі: що відбувається з мобілізацією по Україні