RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Військову форму доведеться надіти багатьом чоловікам: в Україні прискорять темпи мобілізації

В Україні триває загальна мобілізація населення до лав Збройних Сил. Зараз найбільше втрат української армії припадає на кадрових військових та високовмотивованих добровольців першої хвилі, тому з метою поповнення втрат мобілізацію прискорять.

Про це розповів військовий історик Роман Пономаренко.

“Не означає, що в армію не потрібно примусово брати тих, хто цього не хоче чи поводиться, назвемо це неадекватно. Армію наявність таких рекрутів не зіпсує і не зганьбить. Тому що армія – це традиційний механізм виховання гідних членів суспільства. У нас чомусь поширена думка, що наявність таких солдат чи то осквернить, чи ослабить армію, після чого слідує висновок, що мобілізувати їх не треба. Це помилковий посил", - наголосив він.

Військовозобов'язаних не одразу відправляють на фронт, а готують до служби в навчальних підрозділах, де вони проходять військову підготовку, вивчають необхідну інформацію та привчаються до дисципліни, що потім значно спрощує перебування у зоні бойових дій.

"Від 2 до 3 місяців – і до бойового підрозділу прийдуть вже більш-менш підготовлені люди. Звичайно, не всі адаптуються до армійських тягарів. Такі потім скиглитимуть у соцмережах, як усе погано і вимагатимуть відкрити кордони. Або ще гірше, створювати проблеми своїм побратимам. Але це таке, валар моргуліс (переклад: всі ми смертні, - ред.), як казали у давній Валерії", - пояснив Пономаренко.

За його словами, повістка до армії це не покарання, а можливість вступити до елітного клубу захисників України, яких зараз шанують і мужністю яких захоплюються в усьому світі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які навички та знання допоможуть при відправленні на фронт.