RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Чи зможуть окупанти знищити HIMARS у бою: прогноз експерта

Росіяни можуть знищити HIMARS, як і іншу західну зброю, під час бойових дій, але поки що цього не сталося. А інформація, що розповсюджується МО РФ, є фейком.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

“Це досить реально. На війні техніку знищують. Я впевнений, що під час війни з Росією ЗСУ, як би це не було прикро, втрачатимуть зброю. Будуть втрати серед Panzerhaubitze, і серед CAESAR. Будуть втрати і серед М142 HIMARS, і серед М270”, – заявив він.

За словами Коваленка, під час війни цього не можна виключати, оскільки неможливо передбачити результати контрбатарейної боротьби та інші фактори, наслідки залучення авіації, далекобійних ракет авіаційного базування та інше.

"Так чи інакше будуть втрати. Але сьогодні ми бачимо, що вони є мінімальними, їх немає серед західної зброї в такій кількості. Я маю на увазі не тільки М142, а й гаубиці, САУ та іншу зброю. Саме втрати західної зброї мінімальні, якщо порівнювати із втратами, які зазнають російська техніка та окупанти”, – нагадав оглядач.

Він наголосив, що на сьогодні жоден М142 не знищений, водночас російські пропагандисти заявили про знищення двох HIMARS.

"Потім з'явилася інформація, що вони купили 2 HIMARS у Збройних сил України. Потім навіть Міністерство оборони Росії демонструвало якесь відео, де нібито зображено знищення HIMARS. Тобто вони настільки налякані цією зброєю, що зараз генерують велику кількість фейків. Але це лише фейки, нічого більше”, – підсумував Коваленко.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Полон або знищення: росіянам висунули ультиматум