RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Як повернути впевненість у собі та не опустити руки: 5 корисних вправ на кожен день

Останнім часом, у тому числі й через війну в Україні, у багатьох похитнулася впевненість не лише у собі, а й у завтрашньому дні. Щоб не впасти психологічно на дно, експерти рекомендують регулярно виконувати прості, але ефективні вправи для підвищення самооцінки.

Про це повідомляє "Словофраза".

Планування

Кожен ранок необхідно починати з чіткого планування дня. Цілі на день рекомендується записувати в щоденник або "нотатки" у телефоні. Щоденне виконання простих завдань допоможе усвідомити, що людина здатна досягти успіху, а впевненість зростатиме з кожною викресленою з блокнота справою.

Досягнення

Психологи радять хвалити себе за нові досягнення. Це може бути щось незначне, але здатне кардинально вплинути на самооцінку. Так, виконання того, що не давалося раніше, стимулюватиме на нові "подвиги". Це можуть бути ранкові тренування, загартовування, додаткове навантаження на роботі або вивчення нових мов. Все це буде благотворно позначатися на нервовій системі та допоможе легше долати дискомфорт.

Дикція

Робота над дикцією допоможе підвищити самооцінку, адже чіткий і виразний голос – ознака впевненої у собі людини. Щоб спростити собі роботу, рекомендується працювати перед дзеркалом, відпрацювати міміку та не соромитися заявити про себе.

Вчинки

Допомога іншим людям суттєво підвищує самооцінку, тому потрібно намагатися помічати людей, яким потрібна допомога, та не відмовляти їм у підтримці. Навіть добре слово і подяка у відповідь зіграють свою роль і допоможуть відчути себе на висоті.

Ресурси

Розвиток самовпевненості відбувається з допомогою накопичення ресурсів. До них можна віднести контакти з успішними людьми, нові особисті досягнення, фінансову незалежність, здобуття нових знань і все те, що допомагає день за днем підкорювати нові вершини.

Раніше ми писали, який знак Зодіаку найбільш впевнений у собі.