RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Доведеться все починати спочатку: експерт озвучив найгірший сценарій для України та країн Заходу

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що можлива пауза у бойових діях між Україною та Росією буде найгіршим сценарієм для української сторони та Заходу, а також це перенесе активну фазу війни на весну наступного року.

Про це він розповів у своєму вечірньому випуску на YouTube-каналі.

Жданов заявив, що якщо США та Європа зацікавлені у скорішому закінченні війни, то вони зроблять все від них залежне, щоб закінчити її вже у 2022 році.

"На Заході деякі аналітики та експерти кажуть, що війна може затягтися і перейти в зиму. Це найгірший варіант не тільки для нас, а й для Заходу. Все залежить не від нас, все залежить від постачання озброєнь. Якщо Захід та США зацікавлені у якнайшвидшому закінченні війни, вони зроблять все, щоб гаряча фаза закінчилася цього року, тому що заходити "в зиму", робити паузу - ми навесні зустрінемо зовсім іншу російську армію. Ми зараз п'ять місяців громимо цю російську армію, перемелюємо, і вона фактично вичерпала свій наступальний потенціал на сьогоднішній день. Це запорука нашого успіху", - пояснив Жданов.

Експерт також додав, що якщо Україна та Росія підуть "у зиму", то це буде зниження бойової активності, вестиметься позиційна, окопна війна.

"І навесні ми побачимо зовсім іншу армію в РФ. І нам доведеться розпочинати все спочатку", - констатував він.

Також він зазначив, що за наявності озброєння від Заходу та Штатів Україна зможе розраховувати на вихід на кордони 1991 року.

Раніше "Апостроф" інформував, старший радник конгресу США Пол Массаро відреагував на ракетні удари по Одеському морському порту 23 липня, викривши Росію в тому, що вона весь час бреше. Він закликає озброїти Україну далекобійними ракетами та ізолювати РФ, назвавши її країною-терористом. Водночас російська сторона повідомила Туреччину, що вони не мають відношення до цього.

Також нагадаємо, Олег Жданов заявив, що найкращим способом знищення Кримського мосту, незаконно збудованого російськими окупантами, є завдання удару під час проходження по ньому поїзда з боєприпасами.