RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Як отримати великий урожай помідорів та огірків: секрети правильного догляду

Для щедрого врожаю потрібно не тільки налагодити оптимальний полив огірків і помідорів, але і правильно доглядати рослини, щоб вони були здоровими і плодоносили до осені.

Про це розповіли на YouTube-каналі "Генеральський сад".

Огірки в період максимального плодоношення, у другій половині літа, можуть страждати від застою вологи та підвищеної вологості повітря. Велика кількість вологи виникає від рясної роси та туману при перепадах денної та нічної температури. Таке середовище сприятливе для розвитку патогенних грибків.

Мідний купорос не підходить для боротьби з грибком у період врожайності, він накопичується у плодах, тому городники рекомендують скористатися натуральними способами з використанням харчової соди.

Для приготування розчину в 5 літрах теплої води слід розчинити столову ложку соди без гірки, додати одну чайну ложку йоду і ретельно перемішати. У суміш додати столову ложку рідкого господарського мила.

Цей склад не тільки запобігатиме розвитку хвороб на овочах, але й покращить їх зростання та розвиток. Обприскувати ним огірки та помідори потрібно по листку, вранці чи ввечері, коли немає палючого сонця.

Щоб не спалити листя, кущі перед обробкою розчином можна обприскати чистою водою. Таким розчином рекомендується обприскувати рослини один раз на десять днів.

Раніше "Апостроф" публікував 4 способи виправити смак огірків, щоб вони не були гіркими.