Лайм

Що робити, щоб огірки не були гіркими: 4 способи виправити смак

Прості лайфхаки, які важливо знати кожній господині

Господині напевно стикалися із проблемою гіркоти огірків. Прикра неприємність стає перепоною у приготуванні не тільки овочевих салатів, а й консервації чи соління. На щастя, позбутися неприємного смаку овочів можна, якщо дотримуватися простих інструкцій.

Фото: pixabay.com

Досвідчені садівники знають, що причиною, чому огірки гірчать, є вміст у плодах кукурбітацину. Найчастіше ця речовина утворюється внаслідок порушення правил вирощування рослини. Також на гіркоту огірків впливають погодні фактори чи запилення самоплідних сортів комахами.

Як позбутися гіркоти огірків перед консервацією: прості способи

За допомогою солі

Забрати гіркоту в огірках допоможе кухонна сіль. Неочищені плоди розріжте на часточки, натріть сіллю та залиште на 30 хвилин. Через півгодини огірки промийте, просушіть на паперовому рушнику та вживайте в їжу. Такий метод найбільше підходить для консервації салатів.

Фото: pixabay.com

Замочування у підсоленій воді

Перед тим як маринувати чи засолювати огірки, замочіть їх у воді з додаванням солі. Помістіть овочі в глибоку миску та залийте підсоленою водою (1 ст.л. солі на 2 л води). Залишіть на 10-12 годин. Для приготування свіжих страв такі овочі не підходять. Їх використовують лише для консервації.

Зрізання шкірки

Ще один простий спосіб – очистити огірки. Оскільки в шкірці накопичується більше гірких речовин, цей метод може врятувати ваш врожай і майбутню консервацію.

Натирання зрізу

Огірки промийте, зріжте "попку" і потріть овочі один з одним зрізами. Має з'явитися піна, разом із якою вийде кукурбітацин. Потім спробуйте огірок, якщо гіркота пішла – сміливо можете використовувати для приготування страв.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати