Господині напевно стикалися із проблемою гіркоти огірків. Прикра неприємність стає перепоною у приготуванні не тільки овочевих салатів, а й консервації чи соління. На щастя, позбутися неприємного смаку овочів можна, якщо дотримуватися простих інструкцій.
Досвідчені садівники знають, що причиною, чому огірки гірчать, є вміст у плодах кукурбітацину. Найчастіше ця речовина утворюється внаслідок порушення правил вирощування рослини. Також на гіркоту огірків впливають погодні фактори чи запилення самоплідних сортів комахами.
Як позбутися гіркоти огірків перед консервацією: прості способи
За допомогою солі
Забрати гіркоту в огірках допоможе кухонна сіль. Неочищені плоди розріжте на часточки, натріть сіллю та залиште на 30 хвилин. Через півгодини огірки промийте, просушіть на паперовому рушнику та вживайте в їжу. Такий метод найбільше підходить для консервації салатів.
Замочування у підсоленій воді
Перед тим як маринувати чи засолювати огірки, замочіть їх у воді з додаванням солі. Помістіть овочі в глибоку миску та залийте підсоленою водою (1 ст.л. солі на 2 л води). Залишіть на 10-12 годин. Для приготування свіжих страв такі овочі не підходять. Їх використовують лише для консервації.
Зрізання шкірки
Ще один простий спосіб – очистити огірки. Оскільки в шкірці накопичується більше гірких речовин, цей метод може врятувати ваш врожай і майбутню консервацію.
Натирання зрізу
Огірки промийте, зріжте "попку" і потріть овочі один з одним зрізами. Має з'явитися піна, разом із якою вийде кукурбітацин. Потім спробуйте огірок, якщо гіркота пішла – сміливо можете використовувати для приготування страв.
- Раніше ми розповідали, чому вибухають банки з огірками та як цього уникнути.
- Читайте також, як закрити хрусткі квашені огірки на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.