RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Коли визволять Херсон: депутат назвав дату

Збройні Сили України відкрито переходять у контрнаступ на Херсонщині - настав переломний момент на південному фронті на користь українських захисників. До вересня Херсонська область, найімовірніше, буде звільнена від окупантів.

Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради й радник голови ОВА Сергій Хлань.

Українські військові виконали стратегічні завдання, які були підготовкою до повноцінного контрнаступу в Херсонській області з метою її звільнення.

"Стратегічні кроки, які були зроблені по Антонівському та Дар'ївському мостах, по знищенню боєприпасів, командних пунктів, техніки у тилу ворога і по лінії зіткнення – це результати підготовчої роботи. Тепер питання у більш потужних і точних артилерійських ударах по лінії фронту та у зачистці орків на зайнятих ними позиціях", – наголосив Хлань.

За його словами, російські окупанти зрозуміли, що переломний момент на користь ЗСУ вже настав, тому в поспіху готуються до так званого "референдуму", організовуючи "виборчкоми" на місцях.

"Напевно, окупанти почали готувати нові цілі для HIMARS, я так розумію. Тому що якраз ось ці центри виборчкомів будуть новими цілями з тими зрадниками, які погодяться там працювати", – зауважив радник глави ОВА.

Раніше "Апостроф" повідомляв, ЗСУ завдали удару по окупантах у Новій Каховці - українські військові високоточно влучили в ціль.

Також "Апостроф" писав, що ЗСУ вдарили з HIMARS по ще одному мосту через Дніпро на Херсонщині та порушили логістику російських окупантів через Каховську ГЕС.