RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Без боєприпасів вони приречені: скільки окупантів потрапить у "котел" під Херсоном

В оточення українських захисників можуть потрапити 10-15 тисяч російських окупантів на правому березі Дніпра на Херсонщині.

Такі підрахунки озвучив полковник запасу, ексрадник керівника Донецької ОДА Тарути Роман Світан в інтерв'ю ведучій каналу "1+1" Наталці Мосейчук.

"Можна говорити про оперативне оточення двох угруповань росіян. Одне велике угруповання знаходиться на правій стороні Дніпра - воно розсічене річкою Інгулець... Два ці угруповання перемелюватимуться протягом двох найближчих тижнів. Півтора-два тижні точно доведеться працювати з угрупованнями", - зазначив він.

Полковник запасу наголосив, що близько 15 тисяч російських окупантів - це доволі багато, та без боєкомплекту, ремонту машин та резерву - угруповання приречене.

Нагадаємо, як зазначали експерти, окупанти на Херсонщині не матимуть можливості вийти на лівий берег Дніпра разом із технікою через аварійний стан Антонівського мосту. Їм доведеться робити вибір, оскільки навіть із викорстанням понтонів для переправки техніки міст може обвалитися в Дніпро.