RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Контрнаступ України набирає обертів: дані британської розвідки

Британська розвідка дійшла висновку, що контрнаступ України в Херсонській області набирає обертів. Українські сили, ймовірно, встановили плацдарм на південь від річки Інгулець, яка утворює північний кордон окупованої Росією території.

Про це повідомляє міністерство оборони Великобританії у Twitter.

За даними розвідки, Україна використала свою нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити щонайменше три мости через Дніпро, від яких залежить постачання Росією окупованих нею територій.

Один із них, 1000-метровий Антонівський міст під Херсоном, було пошкоджено минулого тижня, а після нового удару ЗСУ 27 липня він, ймовірно, непридатний.

Зазначається, що на західному березі Дніпра зараз дислокується 49-а армія РФ, яка зараз "виглядає дуже вразливою". Херсон зараз практично відрізаний від інших окупованих Росією територій.

Раніше "Апостроф" писав, що військовий експерт Юрій Федоров вважає, що керівництво РФ опинилося перед важким вибором. Наразі вони можуть або залишити Херсон, або перекинути частину сил з Донбасу на південний напрямок, що в обох випадках призведе до великих провалів на фронті.