RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Посібник для недоумків: у ЗСУ висміяли випущений у РФ довідник для зрадників та колаборантів

Росія продовжує вести повномасштабну агресивну війну проти України не лише на полі бою, а й в інформаційному просторі – нещодавно в Мережі з'явився спеціальний довідник для колаборантів та зрадників.

Про це повідомляється в Telegram 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців Збройних сил України.

Російські пропагандисти підготували спеціалізоване видання на 14 сторінок для шанувальників "русского міра" на території України. У цьому довіднику даються докладні поради щодо саботажу роботи практично у всіх соціально значущих напрямах - "методичка" розрахована в т.ч. на офісних працівників, керівників адміністративних посад, працівників органів влади.

Автором даної "методички" є російський "Центр аналізу інформації та пропаганди" - вона була випущена в Москві нинішнього, 2022 року. Цей довідник переповнений пропагандистськими кліше антиукраїнського характеру: "київська хунта", "маріонетковий уряд", "нацики", "карателі" тощо.

Самі "практичні поради" написані на кшталт класичних принципів радянської бюрократії.

"Російська пропаганда зображує проросійського колаборанта як малограмотного недоумка, який потребує професійної психологічної допомоги", - зазначили у бригаді.

Нагадаємо, Служба безпеки України отримала доступ до пропагандистських методичок, створених російськими спецслужбами, про "правильне висвітлення спецоперації" в Україні. Однак співробітники ФСБ РФ визнають, що їхній план провалився і тепер намагаються знайти нові виправдання повномасштабної війни та військових злочинів російських окупантів.

Також "Апостроф" повідомляв, що в Мережі з'явилися фото так званого "Кодексу честі сучасного російського офіцера" - брошура видавалася окупантам перед їх відправкою на війну з Україною. Вона містить у собі відверту ксенофобію, пропаганду війни та ненависть.