RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

"Жінки зі Сталі" обговорили питання пошуку зниклих безвісти та доступу до полонених з представниками влади

До заходу ГО "Жінки зі Сталі" доєдналися понад 60 родичів українських захисників особисто, які потрапили в полон, або пропали безвісти. Також більше тисячі доєдналися онлайн через трансляцію в Youtube.

Учасники мали можливість поставити питання раднику-уповноваженій Президента України з питань забезпечення прав захисників України Альоні Вербицькій, заступнику Міністра внутрішніх справ України Катерині Павліченко, раднику Міністра внутрішніх справ Антону Геращенко, начальнику управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту ГСУ НПУ Христині Подиряко, її заступнику Дмитру Шевчуку та начальнику відділу Ігорю Малишу.

Під час події обговорили питання пошуку зниклих безвісти та доступу до полонених на окупованих територіях та у рф, особливості проведення розслідувань кримінальних проваджень щодо військовополонених і зниклих безвісти, проблемні питання комунікації родичів з правоохоронцями, особливості проведення ДНК-експертиз.

ГО "Жінки зі Сталі" заснували дружини та матері українських військових з "Азовсталі". Організація має на меті сприяти створенню гідних умов для військовополонених. Також ГО працює над розв’язанням гуманітарних питань та громадським контролем за дотриманням прав полонених, передбачених Женевськими конвенціями.