RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Бердянськ, Кирилівка, Скадовськ і не лише: що відбувається на українських курортах в окупації

Унаслідок повномасштабного російського вторгнення всі курорти на узбережжі Азовського моря та частина на берегах Чорного опинилися в окупації, через що пляжний сезон зірвано: пляжі, кафе й готелі зовсім пусті. Крім того, курорти, які країна-терорист РФ не змогла окупувати, постійно обстрілюються.

"Апостроф" з'ясував, які українські курорти опинилися під російською окупацією.

Які популярні курорти в окупації

  • Скадовськ, Херсонська область;
  • Лазурне, Херсонська область;
  • Залізний Порт, Херсонська область;
  • Генічеськ та Арабатська стрілка, Херсонська область;
  • Хорли, Херсонська область;
  • Бердянськ, Запорізька область;
  • Кирилівка, запорізька область;
  • Приморськ, Запорізька область;
  • Степанівка Перша, Запорізька область;
  • Урзуф, Донецька область;
  • Мелекіне та Білосарайська коса, Донецька область;

А також інші населені пункти на узбережжях Азовського й Чорного морів. Ще минулого року там не було спокою від туристів, а після російського вторгнення на пляжі час від час заходять хіба що місцеві мешканці.

Бердянськ

Український курорт Бердянськ знаходиться на північному узбережжі Азовського моря - сюди щоліта приїжджали десятки тисяч туристів з усієї України, а також там відкривали успішний сезонний бізнес.

Зараз пляжний сезон у Бердянську - мертвий. Готелі, кафе та пляжі зовсім без відпочивальників, а різні атракціони чи аквапарки навіть не відкривали. У розпал сезону місцеві підприємці залишилися без прибутків. Російська окупація призвела до занепаду курортного міста, яке розраховувало на гроші від туристів.

Кирилівка

Кирилівка - найпопулярніший курорт на березі Азовського моря, який часто обирали сім'ї з дітьми через тепле й мілке море. Крім того, селище щороку покращувало свою інфраструктуру: відкривалися нові готельні комплекси, покращувався туристичний сервіс - загалом курорт розвивався із шаленою швидкістю.

Після російського вторгнення ситуація кардинально змінилася: пляжний сезон так і не розпочався, люди не змогли заробляти кошти, а місцеві гауляйтери займаються рейдерством.

"Ці бандити з влади Балицького змушують керівників таборів, санаторіїв, баз відпочинку відновити роботу і віддавати їм 50% прибутку!Рейдери змушують в обмежені терміни всіх власників землі та нерухомості пройти перереєстрацію. А тих, хто цього не встигне зробити, позбавлять майна, житла чи бізнесу. Природно, що ніхто не встигне, тому що ні для кого не секрет, що законними власниками, орендарями Кирилівських земель найчастіше є жителі Запоріжжя, Дніпра, Харкова та інших міст, які зі зрозумілих причин не приїдуть до окупованого селища. А окупований він зрадниками: Уманець, Петренко та всім їхнім угрупуванням від Є. Балицького",- розповідають власники баз відпочинку.

Скадовськ

Цей популярний український курорт знаходиться у Джарилгацькій затоці Чорного моря, у Херсонській області. Його вважають одним із найкращих лікувальних центрів для дітей. Там облаштували численні бази відпочинку, санаторії, готелі, парки розваг - курорт розвивався. До того ж свіже морське повітря приваблювало відпочивальників зі всієї України.

Тепер унаслідок російської окупації пляжі Скадовська порожні. Навіть місцеві туди рідко йдуть, оскільки більшість із них виїхала з міста. Крім того, російські окупанти мінують пляжі в районі Скадовська, порушуючи вимоги Женевської конвенції.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як виглядає популярний курорт Лазурне в окупації.

Також "Апостроф" порівнював курортний сезон у Залізному Порту до та після російської окупації.