RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

США анонсували нову партію військової допомоги для України: що до неї входить

Сполучені Штати Америки планують забезпечити ЗСУ необхідними запчастинами для військових літаків радянського та українського виробництва, а також – передати нову партію секретних безпілотників Phoenix Ghost.

Про це під час брифінгу заявив представник Пентагону.

Чиновник зазначив, що систему Phoenix Ghost передали українським військовим ще на початку війни, розв'язаної РФ. Наступна партія, на яку було укладено контракт через Ініціативу сприяння безпеці України, вирушить до України вже у серпні. У США хочуть переконатися, що якщо Україні будуть потрібні ці системи, вони зможуть їх отримати.

"Таким чином, ми зможемо забезпечити регулярні постачання у майбутньому", - заявили в Пентагоні.

Загалом американці планують передати українським військовим близько 580 БПЛА Phoenix Ghost. Ці дрони-камікадзе називають секретним, оскільки компанія-виробник Aevex Aerospace не розсекречувала характеристик БПЛА.

Крім того, у США вирішили закупити для ЗСУ запчастини для літаків радянського виробництва, оскільки українська армія активно експлуатує літаки радянського типу. Представник Пентагону заявив, що вони хочуть підтримувати українців у повітряному бою.

Нагадаємо, раніше сенатор Шелдон Уайтхаус запропонував конфіскувати російські активи в осіб, які перебувають під санкціями та використовувати їх для відновлення України, гуманітарної допомоги та допомоги у сфері безпеки. Він уже вніс до Конгресу США відповідного законопроекту.