RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Збереже свіжість та смак: п'ять простих способів, як заготовити зелень на зиму

Влітку зелені багато і здається, що цей ароматний рай триватиме вічно. Ось тільки зима настане швидше, ніж здається, і петрушка з кропом стануть чудовим нагадуванням про літо. Шеф Алекс Якутов поділився лайфхаками про те, як зберегти аромат запашних трав.

Про це повідомляє "Новий канал".

Секрет 1 – грецький

Петрушку та кріп потрібно зв'язати пучками та повісити на свіжому повітрі. Далі – пучки замотати у плівку, а перед тим, як додавати зелень у їжу – перетерти її руками. Аромат буде просто неповторним.

Секрет 2 – економний

Якщо немає місця для зберігання цих пучків, експерт радить перетерти зелень та розкласти у банки. Тут важливо, щоб при сушінні не було вітру, оскільки заготовку просто здує. Найкраще сушити зелень при закритих вікнах або скористатися бабусиним методом. Для цього потрібно нарізати трави та викласти їх на папірець на кухонному підвіконні. Крім того, Якутов радить висушити зелень у духовці.

Секрет 3 – для каш та макаронів

Улюблену зелень можна заморозити з маслом. До однієї пачки олії кімнатної температури потрібно додати три ложки сушених трав, перемішати. Далі покласти суміш на пару хвилин в мороз, витягнути і сформувати прямокутник. Загорнути в обгортку від олії чи плівку, заморозити. Взимку ці ароматні брусочки можна додавати в макарони чи каші.

Секрет №4 – кубики льоду

Базилік, кінзу та естрагон краще заморожувати, тому що вони мають особливий аромат. Можна зробити це порційно – у формах для льоду. Потім кубики можна перекласти в пакети і додавати в їжу порційно.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про п'ять способів засушити і заморозити м'яту на зиму.