RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Виплати військовим при лікуванні та реабілітації: на які гроші можна розраховувати

Україна гарантує пораненим військовим безкоштовне лікування і реабілітацію як і в українських спеціалізованих центрах, так і закордоном. Крім того, воїни, які отримали поранення під час бойових завдань отримують додаткову виплату в розмірі 100 000 гривень.

Про це повідомили в Департаменті соціального забезпечення МО України на запит АрміяInform.

Українським військовослужбовцям виплачують гроші за час їхнього лікування згідно із розділом І Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ, затвердженого наказом Міністра оборони України від 07.06.2018 № 260.

Виплати проводяться з моменту звільнення від виконання службових обов'язків через хворобу/перебуванні на лікуванні, однак не довше ніж 4 місяці з дня вибуття з військової частини, але бувають випадки, коли строки лікування більш тривалі - це теж передбачено в законодавстві.

рошове забезпеченняпісля чотирьох місяців безперервного перебування на лікуванні в лікарняних закладах виплачується на підставі висновку лікарняного закладу (військово-лікарської комісії) та рішення командира військової частини про продовження перебування в лікарняних закладах", - наголосили в Департаменті соцзабезпечення.

Крім того, в період воєнного стану військові, які дістали поранення, пов'язані із захистом України, отримають виплати додаткової винагороди в розмірі 100 000 грн за весь час безперервного перебування на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я за час переміщення з одного закладу до іншого та перебування у відпустці у зв’язку з хворобою після тяжкого поранення за висновком ВЛК.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що змінилося у виплатах військовим і тероборонцям з 1 червня.