RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Війська РФ потрапили у "велике лихо": британський експерт дав прогноз щодо битви під Херсоном

Контрнаступ Збройних Сил України на південному напрямку набирає обертів, тоді як російське окупаційне військо несе рекордні для себе втрати. Найімовірніше, у битві за Херсон переможе Україна, а країна-терорист Росія зазнає поразки.

Такий прогноз зробив професор Букінгемського університету, міжнародний експерт з європейських справ і безпеки Ентоні Гліз у розмові з британським GB News.

"80 відсотків активних російських сил зараз загрузли на сході України. Путін сподівався виграти цю війну за лічені дні, а насправді сталося те, що в ній "перелом", але не до глухого кута, а до поразки (РФ, - ред.). Це виглядає так, що коли битва під Херсоном завершиться на користь України, Росія зазнає значної поразки", - сказав він.

ЗСУ ефективно використала надані США ракети для знищення логістичних об'єктів російських окупантів, зокрема, мостів, що створює сприятливі умови для активного наступу. Водночас, за словами Гліза з посиланням на главу Таємної служби розвідки Великої Британії Річарда Мура, російські сили вичерпуються.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ розбили Антонівський залізничний міст під Херсоном - це перекрило ще один шлях відступу для окупантів.