RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Перекрили ще один шлях відступу: ЗСУ розбили Антонівський залізничний міст під Херсоном, фото та відео

В суботу, 30 липня, Збройні Сили України розгромили Антонівський залізничний міст, який під час обстрілу звичайного Антонівського мосту поруч 26 липня був теж трохи зачепленим, через річку Дніпро у Херсонській області. Таким чином, шляхів відходу в російських окупантів стає все менше.

Про це повідомило ОК "Південь" на своїй сторінці у Facebook.

"Результати вогневого контролю основних транспортних шляхів на окупованих територіях свідчать, що рух залізничним мостом через річку Дніпро неможливий", - зауважили у повідомленні.

Також це підтвердив СтратКом ЗСУ на своєму каналі у Telegram, опублікувавши фото та відео, як доказ.

"Залізнодорожний Антонівський міст - фсьо! Шансів щоби вижити для орків, навколо яких поступово звужується зашморк оточення стає все менше", - йдеться у повідомленні.

Через цей міст російським бойовикам доставляли військову техніку.

Фото: t.me/AFUStratCom

Як раніше інформував "Апостроф", після того, як українські бійці завдали удару по Антонівському мосту увечері 26 липня, який був стратегічно важливим об'єктом для ворога, російські окупанти серйозно запанікували - вони вкрали пасажирський теплохід, аби мати змогу хоч якось дістатися на інший бік Дніпра.

Також ми писали, у чому важливість Антонівського моста для російських окупантів.

Нагадаємо, британська розвідка дійшла висновку, що контрнаступ України в Херсонській області набирає обертів. Українські сили, ймовірно, встановили плацдарм на південь від річки Інгулець, яка утворює північний кордон окупованої Росією території.