RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Волині парафіяни УПЦ МП напали на волонтерку - довелося викликати "швидку": відео

У селі Рудня на Волині парафіяни Української православної церкви Московського патріархату накинулися з кулаками на волонтерку. Подія сталася під час обговорення переходу парафії до Православної церкви України.

Про інцидент розповіла постраждала волонтерка Віра Шварцкоп у соцмережі Facebook.

Вона зазначила, що 31 липня у н. п. Рудня на зборах мали намір обговорити перспективу переходу Свято-Дмитрівського храму, проте прихильники УПЦ МП виступили категорично проти обговорення. Коли волонтерка хотіла зняти збори на відео - на неї накинулися парафіяни та поводилися доволі агресивно. Зокрема, силою відібрали у жінки телефон та побили. При цьому священник спокійно спостерігав зі свого вікна.

"Якщо ви ще не усвідомили, як глибоко проник рускій мір в голови наших людей, то ось дивіться. Сьогодні в селі Рудня були збори, на яких планували обговорити перспективу переходу Свято-Дмитрівського храму зі структури російської православної церкви в ПЦУ. Але діалогу не вийшло. По-перше, фанатики московських попів були проти публічності. Вони вигукували образи, накинулись на мене з кулаками і забрали телефон, яким я всього-на-всього проводила пряму трансляцію... Ці "віруючі" люди, зокрема чоловік на відео, кілька разів вдарили мене в груди і відібрали телефон. Довелося викликати швидку", - зазначила вона.

Також жінка відкинула звинувачення, що вона протиправно збирає гроші для ЗСУ собі на карту.

"Дехто з жінок, які заступалися за те, щоб церква лишилася в складі московської, почав переводити тему на Самооборону. Мовляв, прийшла, попросила гроші на тепловізор, не дали, а сказали відкривати збір грошей на її картку. Людоньки, а що тут не так? Самооборона це не банк. Все, що ми передаємо захисникам, ми купуємо спільним коштом. Коштом людей, які не чекають на подачки, не вважають, що їм хтось винен, не надіються на багатого дядю, який всім все купить", - наголосила вона.

На опублікованому відео жіночки у хусточках разом з чоловіком борються із волонтеркою.

Нагадаємо, що Православна церква України закликала Вселенського патріарха Варфоломія позбавити патріаршого престолу главу Російської православної церкви Володимира Гундяєва, більш відомого як Патріарх Кирил.