RU  UA

Росія готує великий контрнаступ: куди піде ворог

Росіяни готують великий контрнаступ на південному напрямку, аби протидіяти успіхам українських військових. Основним районом для удару можуть обрати Миколаївську чи Запорізьку область.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Сергій Кузан.

"Ми бачимо, що наявне угрупування російських військ саме в Херсонській області, на Херсонському напрямку просто не виконує свої завдання. Це те, про що ми говорили, що вони не готові до оборони Херсона та Херсонської області. Цю неготовність побачило також і російське командування, і саме тому дуже стрімко почали перекидати всі резерви, в тому числі з Бєлгородської області, саме на південь. Тобто на Херсон, на Криворізький напрямок, на Запорізький напрямок, тому що така ситуація не лише по Херсону, а така загальна ситуація по всьому півдню", - пояснив експерт.

За словами Кузана, росіяни будуть виконувати кілька завдань. Вони мають виправити ту ситуацію, яка склалася для них на південному напрямку.

"Їхнє командування поставило перед ними головне завдання – перехопити ініціативу, тобто здійснити контрнаступ. Тобто вже не ми здійснюємо контрнаступальні дії, ми здійснюємо наступальні дії. А вони хочуть здійснити контрнаступ. І для цього вони перекидають великі підрозділи своїх десантно-штурмових військ, розташовують свої головні ударні сили. А саме кілька підрозділів кількох армій, здебільшого, східного військового округу розташовані тут на півдні України – у Херсонській та Запорізький області. І зокрема 35-та армія. Це саме та армія, яка мала на меті взяття Києва в лютому цього року. Це, можна сказати, основні сили російської армії", - наголосив експерт.

На сьогодні можна говорити про те, що в рашистів змінилися пріоритети.

"По цьому можна сказати, що їхній акцент зміщується, ми бачимо їхні пріоритети. Тобто бачимо, що на сьогодні для росіян вже поступово Донецька область перестає бути пріоритетом. Їхні пріоритети зміщуються на південь. Розміщуються вони по обидва береги Дніпра, застосовують свої десантні підрозділи, які здатні швидко форсувати водні перешкоди. По цьому ми бачимо, що вони спробують атакувати. Єдине питання зараз – визначення цього напрямку: чи це Миколаїв, чи це все ж таки Запоріжжя?" - резюмував Кузан.