RU  UA

Мінімум 10 ракет: експерт розповів, як втілити кримську мрію українців

Кримський міст не вийде знищити за допомогою однієї чи навіть двох ракет ATACMS. Для пошкодження подібних об'єктів необхідно проводити масований обстріл.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив експерт Defense Express Іван Киричевський.

"Є консенсусна думка, що коли підійде час для знищення Кримського мосту, це має бути пуск мінімум 10 крилатих ракет, залежно від того чи буде в нас ATACMS, чи, можливо, будемо стріляти "Нептунами" чи "Гарпунами". Одразу 10. Навіть практика того, як росіяни намагалися знищити міст у Затоці, показала, що наскільки б потужною ракета не була, а вони стріляли ракетою Х-22 з бойовою частиною масою одну тонну, то однієї-двох ракет мало. Потрібно стріляти масовано. Що стосується якихось ДРГ, безпілотників, то це такі опції, які будуть враховувати планувальники в Збройних силах України, коли настане час бити по цьому об'єкту", - пояснив експерт.

За словами експерта, для початку краще було б наносити удари по інших об'єктах на півострові.

"Поки в нас буде ситуація, що в нас є ракети ATACMS, але їх можна використовувати в якійсь одиничній кількості – 1–2 під час пуску – можливо, краще ті самі ATACMS було б застосовувати для ударів по інших об'єктах на Кримському півострові. Аеродроми, залізничні вузли, зокрема, залізничні вузли, які ведуть до Кримського мосту. Можливо, якісь склади боєприпасів чи взагалі в першу чергу краще буде винести об'єкти енергетики. Якщо раптом на Кримському півострові трапиться блекаут, викликаний в тому числі пусками ATACMS по енергогенеруючих об'єктах, то, знаєте, вся протиповітряна оборона росіян ризикує лягти. Можливо, тоді задача знищення Кримського мосту як наступний етап операції може вийти набагато простіше, аніж це уявляється на даний момент", - резюмував Киричевський.