RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Потрібно показати зуби: у США оцінили ймовірність удару по Кримському мосту

Країни Заходу та США недостатньо допомагають Україні у боротьбі проти країни-терориста Росії. Вони мусять дозволити ЗСУ знищити Кримський міст, і тоді риторика Кремля одразу зміниться.

Про це заявив американський політолог Раміс Юнус в етері Радіо НВ.

За словами Юнуса, партнери України намагаються не призводити до ще більшої ескалації, однак це лише переконує країну-агресора Росію у безкарності.

"Намагаються зробити так, щоби все акумулювалося на території України, щоб не виходило за її територію. Ці дурні розмови про те, що не треба стріляти по території Росії. <...> І щодо HIMARS, і решти. А навіщо такі розмови вести? Росія, значить, бомбардуватиме територію України, погрожує, що може бомбити і Польщу. <...> Ви зробили Україну хлопчиками для биття?" - розкритикував він політику Заходу.

Юнус вважає, що Україна має отримати дозвіл на удар по Кримському мосту американськими HIMARS.

"Якщо ви даєте HIMARS, навіщо кажете, що "стріляйтена 70 км, а на 300 не стріляйте". Ви дайте їм (Україні, - ред.) те, що їм потрібно, покажіть зуби і тоді подивимося, як поводитиметься Росія. Дайте Україні можливість розбомбити Кримський міст. Це можна зробити протягом одного дня. Для цього є всі військово-технічні можливості Заходу. Як тільки буде розбомблено Кримський міст, ви побачите, як риторика Кремля швидко зміниться", - пояснив політолог.

Як відомо, незаконно побудований Кримський міст з'єднує країну-терориста Росію із анексованим Кримом через Керченську протоку. Російські окупанти використовують його для перекидання військ та техніки, щоб воювати проти України.

Читайте також матеріал "Апострофа": Звільнення Криму неминуче, як і знищення Кримського мосту – генерал Дмитро Марченко