RU  UA

Загін самогубців: експерт спрогнозував долю окупантів на Херсонщині

Росіяни масово перекидають особовий склад на правий берег Херсона, заганяючи своїх військових у пастку. Через методичне знищення складів у окупантів дуже швидко виникнуть проблеми з боєприпасами, а перебування по правий бік Дніпра стане для них самогубством.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

"Треба розуміти, що якщо починається наступ, то повинна бути достатньо стійка система управління, ефективна система забезпечення. А всього цього немає на сьогодні на правому березі Херсонської області. Більше того, навіть та кількість особового складу, яку вони змогли там сконцентрувати, не має достатньої кількості техніки. Тобто вони можуть розпочати якісь наступальні дії, роблячи акцент виключно на кількісну перевагу живої сили в першу чергу", - пояснив Коваленко.

На думку експерта, певний час ворог матиме ситуативну перевагу, утім вона дуже швидко зникне.

"Вони будуть деякий час, я не виключаю, мати якусь ситуативну перевагу за рахунок того, що вони одразу розпочнуть використовувати тактику вогневого валу. Під час цього вогневого валу вони почнуть просуватися по деяких напрямках. А що потім? А потім закінчаться боєприпаси дуже швидко. 24–48 годин, і вогневий вал вже буде виснажений в них, тому що складів не вистачає на правому березі. А вони ще й вибухають час від часу", - зазначив він.

У росіян немає можливості забезпечити перекинутий особовий склад необхідною кількістю техніки, і це може зіграти з ними злий жарт.

"Управління такою кількістю також не можна буде забезпечувати. Більше того, якщо ви таку кількість накопичуєте, вам необхідно мати збільшену кількість складів. І ось з цією логістичною дилемаою, яка в них виникає саме з відсутністю можливості постачання великої кількості засобів забезпечення саме на правий берег, виникає ось таке питання: а навіщо вони все це роблять, якщо ця велика кількість військ може дуже скоро опинитися в ситуації, коли вони просто будуть блоковані та не зможуть навіть вести оборону?!" - наголосив Коваленко.

Правий берег Херсонщини перетвориться для рашистів на другий острів Зміїний.

"З першого разу, як ЗСУ нанесли удари по Зміїному, було зрозуміло, що цей острів знаходиться в зоні ураження ЗСУ. Тому розміщення там якогось контингенту окупантів – це самогубство. Але вони їх продовжували розміщувати, техніку туди гнали, ешелоновану ППО зробили. А їх методично там вбивали. Тобто ось такий контингент самогубців. У мене така асоціація зараз виникає з цією ордою, яку вони концентрують зараз на правому березі Херсонської області", - резюмував експерт.