RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Порожні пляжі та космічні ціни: на що окупанти перетворили Бердянськ - відео

Кожного літа в курортному Бердянську на узбережжі Азовського моря не було відбою від відпочивальників, але пляжний сезон 2022 року зірвала повномасштабна війна й російська окупація.

Про ситуацію в Бердянську розповіла місцева мешканка в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Тепер на вулицях міста замість галасливих турисів ходять російські окупанти, перевіряючи документи або й взагалі будинки. Також змінився і зовнішій вигляд Бердянська - раніше скрізь майоріли вивіски із запрошенням зайти в якийсь ресторан чи поселитися в новому готелі, а зараз - пропагандистські білборди та російські триколори.

Російські окупанти розграбували великі торгові центри у Бердянську, вони зачинені. Натомість ворог відкрив власні торговельні точки, де продає награбовані українські товари і продукти з окупованого Криму чи країни-терориста РФ за вкрай завищеними цінами. Крім того, окупанти ввели подвійні цінники з рублем і гривньою, обіг якої скорочується.

Унаслідок російської окупації в місті постійно перебої зі зв'язком, немає газу (окупанти пошкодили газопровід), а вночі чути вибухи, постріли. Усі, хто може, виїзжає на підконтрольну Україні територію.

Раніше "Апостроф" показував, на що окупанти перетворили пляжі в Бердянську.