RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Мобілізація в Україні буде нарощуватись: від чого це залежить

У разі затяжної війни проти Росії в Україні продовжать загальну мобілізацію.

Про це йдеться у матеріалі "24 канала".

Експерти попереджають, що підрозділи Збройних сил України потребують постійної ротації, доукомплектування та формування постійних резервів, тому перехід конфлікту до затяжної фази призведе до продовження загальної мобілізації.

Адвокат Адвокатського об'єднання Legal Strategy Віолетта Монастирська нагадала, що з 15 березня де-юре триває друга хвиля, проте на практиці відбувається все не так.

"В один період мобілізували більше людей, в інший – менше, а зараз ще менше, ніж раніше. Також Роман Горбач (представник Командування ЗСУ - ред.) додав, що наступна хвиля зараз не передбачається. Але якщо вона буде, то мобілізуватимуть не лише офіцерів. Все залежатиме від загального положення як на бойових порядках, так і від потреби у військовослужбовців. Можливо, це будуть офіцери, можливо, це будуть сержанти, можливо, солдати", - наголосила адвокат.

Але з її словами не згідно з командуванням Сухопутних військ ЗСУ. Керівництво стверджує, що мобілізація після повномасштабного вторгнення проходила без будь-яких хвиль.

Якщо буде необхідність, як попереджають у ЗСУ, до лав армії будуть призовати тих осіб, у яких потребуватимуть Сили оборони на даний момент.

Раніше ми розповідали, в яких громадських місцях українцям можуть видавати повістки до військкомату.