RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Скільки ракет до HIMARS потрібно ЗСУ для переходу в наступ: військовий експерт назвав вражаючі цифри

За місяць боїв існуюча кількість українських HIMARS та М270 суто теоретично може витратити трохи більше ніж 10 тис. 227-мм реактивних снарядів, проте реальні цифри, швидше за все, набагато менші.

Про це повідомив "Апострофу" військовий експерт Михайло Жирохов.

Він зазначив, що кількість високоточних керованих реактивних снарядів GMLRS, що постачаються для цих систем, Пентагоном не розголошується, що є нормальною практикою. Однак в умовах, коли наша армія планує перейти в контрнаступ або просто для стримування атак противника, обсяги поставок боєприпасів вкрай важливі. Навіть важливіші, ніж кількість пускових установок, адже користі від них буде небагато за відсутності достатньої кількості снарядів.

“Отже, при здійсненні повного залпу шестизарядним пакетом двічі на добу 16 системами HIMARS, витрата боєприпасів за місяць становитиме 5760 реактивних снарядів. А якщо сюди додати ті самі два залпи, але вже пакетом із 12 ракет для шести М270, то отримаємо 4320 снарядів. Таким чином, за місяць боїв існуюча кількість українських HIMARS та М270 суто теоретично може витратити трохи більше ніж 10 тис. 227-мм реактивних снарядів M31 GMLRS із моноблочною осколково-фугасною бойовою частиною”, – підрахував Жирохов.

Він додав, що цифри є розрахунковими та відображають лише максимально можливу кількість боєприпасів, що використовуються.

"Але швидше за все, снаряди витрачаються дуже економно, і один розрахунок навряд чи працює двічі на добу, випускаючи при цьому повні "пакети" боєприпасів. Тому реальні цифри можуть бути набагато скромнішими”, – припустив військовий експерт.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Політ "Хімери": чи вистачить Україні снарядів для HIMARS