RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Їх там нема? У Кремлі зробили цинічну заяву про псевдореферендуми на окупованій території

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував заяву українського лідера Володимира Зеленського про неможливість російсько-українських переговорів у разі проведення фейкових референдумів на окупованих територіях.

Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

"Річ у тому, що ці плани у жителів регіону. Це ж не ми проводимо референдум. Тут, очевидно, треба зрозуміти, до кого Зеленський із цією заявою звертається - до громадян України згаданих районів або до громадян Росії", - цинічно заявив він.

Спікер Путіна додав, що псевдоплебісцити нібито хочуть провести українці, які не хочуть жити у своїй країні, а росіяни, як завжди, тут ні до чого.

"Якщо до громадян і керівництва Росії, то ми – неправильна адреса. Потрібно звертатися до своїх громадян, питати, чому серед них дуже багато тих, хто не хоче жити у його країні", – сказав Пєсков.

У понеділок, 8 серпня, голова окупаційної адміністрації захопленої частини Запорізької області Євгеній Балицький підписав розпорядження про проведення так званого "референдуму" про "возз'єднання регіону з Росією".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив: "Позиція нашої держави залишається такою, якою була і раніше: ми нічого свого не віддамо, а якщо окупанти підуть шляхом цих псевдореферендумів, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом, які російській стороні однозначно будуть потрібні в певний момент".

Як повідомлялося, Кремль також розпочав активну фазу підготовки так званого волевиявлення щодо незаконного “приєднання” тимчасово окупованих територій на сході нашої країни.