RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Псевдореферендуми на півдні України: Зеленський поставив окупантам ультиматум

Влада Росії хоче провести псевдореферендуми на окупованих територіях півдня України. Якщо це станеться, то РФ закриє для себе будь-яку можливість переговорів з нашою країною, а всі, хто допомагатиме окупантам з їхньою організацією, - понесуть покарання.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

"Позиція нашої держави залишається такою, якою була і раніше: ми нічого свого не віддамо, а якщо окупанти підуть шляхом цих псевдореферендумів, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом, які російській же стороні однозначно будуть потрібні в певний момент", - наголосив глава держави.

Зеленський додав, що цього тижня він продовжить практику політичних звернень до представників держав-партнерів і народів, які разом з Україною захищають свободу. Крім того, заплановано низку важливих переговорів – і не лише з чинними політиками.

Раніше "Апостроф" розповідав про три важливі для Росії дати, від яких може залежати результат нинішньої повномасштабної війни проти України - йдеться про анексію вже зайнятих територій.