RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Як ЗСУ збили полковника авіації, який очолював парад гелікоптерів у Москві: відео

Українські захисники з переносного зенітно-ракетного комплексу збили російського полковника авіації на Ка-52 "Алігатор", який очолював парад гелікоптерів у Москві 9 травня 2021 року.

Подробиці розповів журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

Йдеться про полковника Збройних сил РФ Василя Клещенка, заступника начальника 344-го Державного центру армійської авіації, який вважався кращим спеціалістом по найсучасніших гелікоптерах Ка-5.

"Мені пощастило взяти участь у цій важливій операції ГУР МО та окремого розвідозагону командира з позивним Редж з пошуку останків екіпажу та деталей вертольота полковника Клещенка. Полковник Клещенко – приклад того, як виглядатиме вся російська армійська авіація в Україні. Цікаво, що катапульта Клещенко не спрацювала, стропи парашута виявилися чи то обірвані, чи то відрізані. Винести деталі та останки ми змогли з прихованої зони лише на початку липня", - зазначив він.

За словами журналіста, деякі деталі Ка-52 найкращого російського аса невдовзі виставлять на аукціон, кошти з якого спрямують на купівлю речей для учасників операції. Також висловив сподівання про знайомство з оператором ПЗРК, який уночі на надмалій висоті збив "досвідченого" Клещенка.

Раніше ми повідомляли, що українські Повітряні сили ЗСУ завдали наймасовішого удару по російських позиціях у Херсонській області за весь час війни: щільність сягала до 10 літаків за один наліт.