RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Окупанти збираються покарати Мелітополь за відмову від "референдуму"

Після того, як російські окупанти заблокували виїзди з Мелітополя мирним жителям, вони стали загрожувати депортацією мелітопольців за територію Запорізької області, якщо городяни відмовляться від участі у псевдореферендумі про нібито приєднання до Росії.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в етері телемарафону "UAРазом".

"Ми чітко розуміємо, що після останніх тижнів, коли вони роблять тотальний обхід мікрорайонів багатоповерхового сектора, приватних будинків для виявлення мешканців, погроза їхня наступна: хто не прийде на "референдум", ті будуть вивезені за територію Запорізької області", - поінформував мер.

За його словами, якщо загарбники почнуть реалізовувати цей наказ гауляйтера міста Євгена Балицького, то їм доведеться вивезти все населення тимчасово окупованого Мелітополя, оскільки ніхто не має наміру брати участь у незаконному "референдумі". Федоров також зазначив, що поки що наказ не затвердили, але підготовка до впровадження цих норм уже триває.

Нагадаємо, в ніч на 24 липня, близько 1:00, у тимчасово окупованому Мелітополі прогриміли потужні вибухи, які були чутні не тільки у всіх районах міста, а й у прилеглих селах. З боку аеродрому в небо здійнявся стовп диму.

Раніше "Апостроф" писав, що Мелітополь перебуває під тимчасовою російською окупацією – місто відрізали від українських зв'язків, послуг та товарів. Тепер черги на отримання адмінпослуг сягають десятків метрів, ціни значно зросли, а продукти стали неякісними.