RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Мобілізація в Україні: як обирають спеціальність у ЗСУ призовникам різних професій

Військові пояснили, яким чином під час мобілізації відбувається відбір військовозобов'язаних на ті чи інші спеціальності в армії.

Деталі розповів керівник Дарницького терцентру комплектування у Києві, полковник Руслан Тригуб, пише Hromadske.

За його словами, під час набору з самого початку звертають увагу на професію та навички військовозобов'язаних у цивільному житті, однак і враховують бажання мобілізованих. У разі якщо військовозобов'язаний не знає чи вагається, куди піти, маючи при цьому споріднену з військовою цивільну спеціальність, у ЗСУ беруть це до уваги. Все ж, стараються не перевчати, а направляти робити те, що людина добре вміє.

Зокрема, тих має досвід роботи механіком на СТО можуть відправити працювати механіком у ремонтний батальйон. Цивільних кухарів можуть відправляти у військові частини готувати їжу.

"Навіщо вчити людину, якщо є хтось, хто може продовжувати своє улюблене заняття та готувати їжу для побратимів? Після вивчення особистих даних військовозобов'язаних ми вирішуємо, куди саме їх направляти", – зазначив він.

Також він розповів, що насамперед призивають людей, які навчалися на танкістів, артилеристів, стрільців та гранатометників. Тоді як одними добровольцями неможливо виконати мобілізаційні завдання, які покладені на терцентр.

Раніше "Апостроф" писав про те, як забирають на війну громадян, які мають дітей.