RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як захистити яблука та груші від шкідника: допоможе надійний засіб

Фермери поділилися секретами ефективної боротьби зі шкідником - яблуневою плодожеркою. Ця гусінь здатна знищити весь врожай яблунь та груш.

Про це повідомляє Аgroportal.

Використовують у боротьбі зі шкідником інсектициди із дієвою речовиною "Імідаклоприд". Ця хімічна речовина є доволі ефективною, здатною призвести до швидкої загибелі як метелика плодожерки, так і гусені на плодах.

Як зауважують фахівці, плодожерка під час вегетаційного періоду може давати кілька поколінь гусені. Боротися зі шкідником потрібно одразу після цвітіння плодових та під час усього періоду вегетації. Останній раз обробку від плодожерки необхідно проводити наприкінці липня - на початку серпня, коли плоди наливаються максимально інтенсивно.

Зазначається, що за теплої та вологої погоди пошкодження шкірки плодів яблуні та груші плодожеркою супроводжується інфікуванням плодової гнилі, що може продовжитися і після збирання врожаю у сховищах та холодильниках. Тому боротьбу з плодожеркою потрібно поєднувати із фунгіцидною обробкою плодів на деревах, знищуючи ще й збудників сірої та плодової гнилі.

Раніше ми писали, як змусити груші та яблуні плодоносити щороку.