RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Однієї "прописки" мало: як під час мобілізації виїхати з України чоловікам, які постійно живуть за кордоном

У Державній прикордонній службі розповіли, що необхідно для виїзду з України військовозобов'язаним чоловікам, які постійно проживають за кордоном.

Таку інформацію розміщено на сайті Держприкордонслужби.

Зазначається, що громадян України чоловічої статі віком 18-60 років, які проживають за кордоном на постійній основі, не випустять за межі країни, якщо не буде таких відміток в паспортному документі:

- відмітки міграційної служби у паспорті "Постійне проживання в _________/печатка "Оформлено виїзд на постійне проживання" (назва держави, дата);

- відмітки дипломатичної установи України в паспорті "Постійне проживання _________/"Прийнятий на консульський облік" або довідки про перебування на консульському обліку, сформованої завдяки засобам відомчої інформаційної системи Міністерства закордонних справ.

Необхідність вищевказаних відміток, передбачена ст. 4 закону "Про порядок виїзду з України і в’їзду гр. України", зауважили у відомстві.

Нагадаємо, військові пояснили, яким чином під час мобілізації відбувається відбір військовозобов'язаних на ті чи інші спеціальності в армії.