RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Окупанти б'ють і морять голодом своїх солдатів за відмову воювати в Україні

Російські солдати, які відмовляються воювати в Україні, проходять справжні тортури: їх б'ють та морять голодом.

Про це розповів один з російських військових, пише The Insider.

За його словами, він пережив знущання разом з іншими "побратимами", перш ніж їх таки відправили на фронт.

Солдатів привезли до Брянки, де спочатку відбулася розмова із психологом, а потім полковником. Останній озвучив два варіанти подальших дій: фронт чи СІЗО.

"Ми всі сказали, що у СІЗО. Ми думали, що він лякає нас, а потім нас зібрали, 11 людей, і забрали. Ми запитали: "куди?", нам сказали: "в Ростов", — а врешті-решт приїхали до підвалу", - розповів військовий.

Там вони просиділи голодні шість годин, після чого без пояснень повезли в ліс. По дорозі кілька військових погодилися піти на фронт, а решта шість пройшли катування.

"Так усіх зв'язали та повезли до якогось незрозумілого місця. Ми не бачимо куди, у нас очі зав'язані. Нас висадили, до стіни поставили, шнурки зняли, ремені зняли, всі особисті речі забрали. У результаті посадили по троє людей у кімнатки метр на метр, де ми просиділи двадцять сім годин із зв'язаними очима і руками, ні води, ні в туалет сходити, нічого. Після цього нам розв'язали руки та очі. Минула приблизно година, якісь типи в масках заходять і кажуть: "Поїдете на передок чи ні?" У нас четверо погоджуються, нас двоє залишилося, ми не погодились і сказали, що не поїдемо", - розповів росіянин.

Чергове побиття та погроза прострілити коліна подіяло - вони дали згоду, зазначив окупант.

На фронті військовий отримав поранення та зміг повернутися у Росію. Тепер планує звернутися у Слідчий комітет із заявою про тортури.

Нагадаємо, спецслужби перехопили телефонну розмову окупанта, яка засвідчила те, що росіяни почали вигадувати лайфхаки, щоб відкосити від участі у війні в Україні.