RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Паспорт більше не потрібен: переселенцям спростили отримання соцпослуг та виплат

Українським переселенцям у серпні поточного року надали можливість одержувати соціальні послуги та виплати на підставі лише довідки від Державної міграційної служби або "еДокументу".

Таку інформацію розмістила пресслужба Держміграційної служби.

Як зазначається, тепер внутрішньо переміщені особи (ВПО) можуть ставати на облік, реєструватись та одержувати державну допомогу без наявності паспорта.

"ВПО достатньо надати довідку від ДМС України або тимчасовий документ, який посвідчує особу під час воєнного стану – єДокумент, доступний у застосунку "Дія", - зазначають у відомстві.

Очікується, що це спростить життя внутрішньо переміщеним особам із зон бойових дій, які втратили документи.

Це передбачено урядовою постановою від 1 липня 2022 року № 755, ініційованою Мінреінтеграції спільно з Мінсоцполітики та ДМС.

У Держміграційній службі зауважують, що довідку про те, що особа звернулась за оформленням ID-картки можна отримати у підрозділах ДМС, центрах надання адмінпослуг (ЦНАПах), в центрах обслуговування громадян "Паспортний сервіс", якщо громадянина ідентифіковано за даними Єдиного держдемографічного реєстру чи відомчої інформсистеми ДМС.

Раніше ми повідомляли, що підприємці, які під час війни влаштували на роботу ВПО, можуть отримати компенсацію 6500 грн за кожного такого співробітника, оформивши її через "Дію".