RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Чи буде "перерва" у мобілізації? Українцям дали чітку відповідь

Під час воєнного стану в Україні, призовники будуть служити й далі до його скасування без відпочинку, тому що під загрозою знищення знаходиться українська нація. Але передбачені реабілітація та відновлення для підрозділів першої лінії.

Про це повідомив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач в інтерв'ю Liga.net.

"Поки є воєнний стан, всі люди, яких призвали, служитимуть й далі. Це досвідчені бійці, і буде неправильно на їхнє місце набирати тих, у кого немає досвіду. Щодо відпочинку – передбачене виведення підрозділів першої лінії, відведення їх на реабілітацію та відновлення. Але загалом такого поняття, як відпочинок, зараз немає. Нація під загрозою знищення. Який відпочинок?", - наголосив він.

За словами Горбача, хвиль мобілізації наразі немає, все залежить від потреб на фронті. Таким чином, мобілізація відбувається постійно, коли український військовослужбовець на лікуванні або загинув, тому що інколи потрібно заміняти тих, хто кілька місяців перебував на передовій.

"Мобілізація напряму залежить від потреб в доукомплектуванні військових частин. Навіть якщо ситуація на фронтах ускладнюватиметься, всі завдання по мобілізації будуть виконані", - зауважив військовий.

Водночас наразі немає відповіді на те, що буде, якщо війна триватиме ще довго і потрібно буде повністю замінювати військових, які обороняють країну з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Раніше "Апостроф" повідомляв про вісім категорій військовозобов'язаних, які не потрапили до списку призовників.