RU  UA

Окупанти у Херсоні озвіріли: викрадають мирних жителів і шукають партизанів

Російські окупанти посилили репресії проти мирного населення захопленого Херсона, вони викрадають людей у пошуках партизанів та активізували фільтраційні заходи на блокпостах.

Про це перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський розповів у ефірі Апостроф TV.

Також росіяни посилили фільтраційні заходи на блокпостах: ретельно перевіряють смартфони та речі. Багато випадків, коли спецгрупи за допомогою технічних засобів перевіряють смартфони людей і відновлюють навіть видалені дані в месенджерах. Навіть слово "орк" у листуванні може стати причиною репресій.

При цьому на тлі успіхів ЗСУ моральний стан окупантів дуже поганий. Вони розуміють, що на Херсонщині немає жодної військової цілі, яку ЗСУ не могли б знищити.

Водночас росіяни бачать опір місцевого населення: чують, що вони окупанти, а не "визволителі". І вже розуміють, що робити їм там нема чого. Крім того, інформація про втечу командирів Росії з Херсона не надає морального духу окупантам.

Окупанти відкрили так звану медіашколу, щоби знімати пропагандистські сюжети. Але херсонські журналісти впізнали лише одну людину. Решта – вистава.

"Окупанти створюють ілюзію відновлення мирного життя. Але херсонці не ведуться на цю маячню", - наголосив Соболевський.

Як повідомляв "Апостроф", більша частина командування ЗС РФ виїхала з окупованого Херсона на тлі можливого контрнаступу Збройних сил України.