RU  UA

Підтримка України і не тільки: військовий пояснив важливий аспект в навчаннях ЗСУ

Дедалі більше країн зголошуються брати участь у тренуваннях українських військових у Великій Британії. Такий крок піде на користь не лише Україні, а й іноземним інструкторам, яким є що запозичити в українських колег.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Центру оборонних стратегій України, полковник запасу Віктор Кевлюк.

"Підготовка військовослужбовців здійснюється за єдиним стандартом, який однаковий що в Новій Зеландії, що в Фінляндії. В чому мета залучення різних країн? По-перше, країни прагнуть зафіксувати своє місце серед сил добра. Тобто підтримувати Україну – не просто тренд. Це розуміння того, що відбувається найжорстокіша після часів Другої світовой війни безпекова криза в Європі. Від того, яку позицію буде займати та чи інша держава, залежить, якою та Європа буде завтра чи післязавтра", – пояснив Кевлюк.

Крім того, самі інструктори зацікавлені в спілкуванні з українськими захисниками.

"Українські військовослужбовці – це джерело передового військового досвіду. Це люди, які мають дуже специфічні різноманітні знання поза межами військової справи. Спілкування з військовими з України дуже цікаве для іноземних інструкторів. Таке спілкування збагачує обидві сторони процесу", – резюмував Кевлюк.