RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Податки на допомогу сім'ям полеглих та поранених героїв України: Рада підтримала важливий законопроект

В Україні звільнили від оподаткування благодійну допомогу, виплачену сім'ям поранених та загиблих учасників бойових дій.

Про це йдеться у законопроекті №7506-1 про внесення змін до податкового кодексу.

Документ підтримали 292 народні депутати, його уже завізовано головою Верховної Ради та направлено на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Закон звільняє від сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та військового збору, незалежно від суми благодійної допомоги, близьких родичів поранених та загиблих учасників бойових дій. До них належать:

– дружина/чоловік, які не одружилися вдруге;

– батьки, якщо їх до досягнення повноліття не було позбавлено батьківських прав;

– бабуся/дідусь, якщо батьки померли;

– неповнолітні діти;

- повнолітні діти, які навчаються на денній або дуальній формі навчання в закладах професійної, професійної вищої або вищої освіти, до закінчення ними відповідних установ, але не більш ніж до 23 років;

- повнолітні діти, які не мають своїх сімей;

- повнолітні діти, які мають свої сім'ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття;

- утриманці загиблого (померлого), яким у зв'язку з цим виплачується пенсія.

Такі пільги діятимуть до 31 грудня включно року, наступного за роком, у якому завершено проведення АТО та/або припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан в Україні, та/або завершено здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Росії.

Нагадаємо, Національний банк України з 6 серпня скасував низку обмежень для підтримки діяльності волонтерів та бізнесу. Проте волонтерам, які збирають великі суми для допомоги, загрожують величезні податкові нарахування.