RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Окупанти збільшили кількість бойової авіації: названо цифру

Російські окупанти з початку війни збільшили кількість штурмової авіації та бойових гелікоптерів для підтримки наземних військ у боротьбі за українські землі.

Про це розповів на брифінгу речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише Укрінформ.

За його словами, хоч українські захисники і завдають втрат авіатехніці РФ, та противник має можливість поповнювати цей склад, підтягуючи з середини країни.

Так, на початку війни у ворога налічувалося 700 літальних апаратів - 450 літаків та 250 гелікоптерів. Зараз літаків біля українських кордонів на різних аеродромах Білорусі, Росії та окупованому Криму - 430-ть. Кількість гелікоптерів сягнула 360-ти. Це пояснюється тим, що саме штурмова авіація та бойові гелікоптери використовуються частіше.

При цьому Росія залучає різні види авіації, також продовжують працювати літаки радіолокаційного виявлення А-50.

"Ми фіксуємо польоти стратегічної авіації, дальніх бомбардувальників, винищувачів-бомбардувальників Су-34, штурмової авіації", - наголосив він.

Раніше "Апостроф" писав, що в Криму знову пролунали вибухи: клуби чорного диму було видно над військовою авіабазою у Гвардійському.

Нагадаємо, що останні кілька тижнів українська авіація стала активніше та ефективніше знищувати російських окупантів на правому березі Дніпра на Херсонщині.